Супер антитяло, наречено FI6, преборва всякакви грипни вируси

Супер антитяло, наречено FI6, преборва всякакви грипни вируси - изображение
  "Супер антитяло" - наречено FI6, което може да се пребори с всеки грипен вирус, откриха учени от Великобритания и Швеция, цитирани от вестниците в Обединеното кралство.

  Изследователите са успели да идентифицират антитела от пациенти, които неутрализират две основни групи вируси. Откритието им може да се окаже много важно и след време да се изготви универсална грипна ваксина.

  Ваксините в момента се приготвят всяка година според това какъв ще е най-често циркулиращият грипен вирус.

  Това е тежък процес, който отнема време и пари, така че целта да се създаде универсална грипна ваксина, която може да защити хората от всички щамове на грип в продължение на десетилетия, или дори до края на живота им.

  "Както видяхме при пандемията от 2009 г., определен щам на грипът може да предизвика значителни усложнения в здравословен план и големи загуби за здравните каси в икономически аспект.

  Ако имаме универсална ваксина, която да бъде прилагана при извънредни обстоятелства, щетите ще бъдат намалени наполовина", казва Джон Шехел на Националния институт за медицински изследвания на Великобритания.

  Непредвидимостта на евентуалните бъдещи пандемии подчертава необходимостта от създаването на универсално лечение, което да е насочено към всички грипни вируси, обясни Антонио Ланзавечи, директор на Швейцарския институт за научни изследвания.

За Framar.bg:

4.0/5 7 оценки

Продукти свързани с НОВИНАТА

Супер антитяло, наречено FI6, преборва всякакви грипни вируси
Нов код
ОТКАЖИ
© 2007 - 2019 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival