Начало Здравна медиа Здравни новини Събират средства за апарат, който диагностицира загубата на кръв

Събират средства за апарат, който диагностицира загубата на кръв

Събират средства за апарат, който диагностицира загубата на кръв - изображение

Българският патриарх Неофит, който днес отбелязва своя рожден ден, призова всички, които биха искали да го поздравят, да се насочат към дарителска кампания в подкрепа на болница Шейново.

Идеята е да бъде закупен апарат от най-ново поколение, чрез който в рамките на седем минути може да се осъществи прецизна диагностика за загубата на кръв.

Директорът на здравното заведение го определи като уникален, защото не е само бърз, а и изключително прецизно показва липсващите елементи в кръвта, което ще позволи и навременната намеса на лекарите.

Една от най-честите причини за смърт при родилките е точно кръвозагубата, припомни д-р Румен Велев и изрази надеждата си, че новата техника ще помогне това да се предотврати. Устройството не е сред най-скъпите, цената му е около 30 000 лв., но за сметка на това е жизненоважно.

Директорът на болница „Шейново“ подчерта, че патриарх Неофит не за първи път дарява средства. Благодарение на негова инициатива от две години насам в спешното отделение разполагат с ултразвуков апарат.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bnr.bg
Снимка: registarnazdraveopazvaneto.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЛеченияНовиниИсторияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлИзследванияСпортСоциални грижиФизиологияХранене при...СнимкиАлт. медицинаНаправления в медицинатаОрганизацииНормативни актовеБотаникаСпециалистиДиетиЗаведенияКлинични пътекиПроизводителиОткритияГеография