Начало Здравна медиа Здравни новини Съветът на директорите остава непроменен в МБАЛ Света Анна – Варна

Съветът на директорите остава непроменен в МБАЛ Света Анна – Варна

Съветът на директорите остава непроменен в МБАЛ Света Анна – Варна - изображение

Съветът на директорите в МБАЛ "Света Анна" остава непроменен. По рано днес на общо събрание на акционерите представителят на Министерството на здравеопазването Кирил Кирилов е оттеглил точката за смяна на борда на директорите от дневния ред. Директорите остават в стария тричленен състав. Това съобщиха от ръководството на здравното заведение.

Предложението за новите директори от страна на държавата са били четирима души, работещи в медицински център "Младост", който е собственост на Веселин Марешки. Две дами - Радостина Николова – Петрин и Теменужка Янкова и двама господа - Стоян Калоянов и Кирил Лозанов, които нямат общо нито с болницата, нито със здравеопазването. Това предизвика недоволството на общинска администрация и на всички групи в Общинския съвет на Варна.

Настоящият стар съвет на директорите ще продължи своята дейност да изпълнява програмата за устойчиво развитие на лечебното заведение.

Следващото редовно събрание на болницата е планирано за юни. До тогава съветът на директорите ще трябва да предостави на Министерството на здравеопазването конкретни данни - разчети и цифри, свързани с програмата по разширение на отделенията по травматология, ортопедия, вътрешни болести, педиатрия, УНГ. Трябва да бъдат предвидени и предложени ремонтните дейности на клиничната патология, родилното отделение и неонатологията.

Изпълнителният директор на болницата д-р Николай Коларов заяви, че подобни разчети ще бъдат предоставени след анализ на промените в заплащането на клиничните пътеки, както и при изясняване на заплащането от страна на Здравната каса на дължимите суми за извършени дейности от миналата година в размер на 600 000 лева.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Монитор

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиОбразованиеНовиниСпорт и туризъмЗаведенияСпециалистиОрганизацииСнимкиАптекиЛайфстайлИсторияЛюбопитно