Начало Здравна медиа Здравни новини Съдебните лекари дават срок до края на годината, за да получат парите си

Съдебните лекари дават срок до края на годината, за да получат парите си

Съдебните лекари дават срок до края на годината, за да получат парите си - изображение

Едно от решения на конференцията по съдебна медицина е до 31 декември да бъдат получени всички суми, които имат да получават специалистите. Съдебните медици поставиха този срок на МВР и Прокуратурата, които трябва да изпълнят ангажиментите си, и заявиха, че ако задълженията не бъдат изплатени, ще протестират.

Форумът, който събра все по-оредяващата гилдия на съдебните медици у нас, фокусира вниманието преди всичко към проблемите в сектора и търсенето на начини за разрешаването им.

Председателят на дружеството по съдебна медицина заяви, че имат уверението на главния прокурор, че ще бъде създаден Институт по съдебна медицина, който ще бъде със самостоятелен бюджет. Доц. Александър Апостолов подчерта и факта, че новата структура ще осигурява необходимата техника на медиците.

Институтът ще има управленски функции, а съдебните медици ще продължат да бъдат в болниците каквато е практиката.

Сумата от 4 000 000 лв., която беше преведена в навечерието на конгреса, не е достатъчна, за да се покрие неизплатеното. Доц. Апостолов е категоричен, че тези пари няма да направят съдебните медици тихи и покорни, защото те настояват сумите да се получават редовно.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: clinica.bg
Снимка: jobvitae.fr

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиИнтервюта