Начало Здравна медиа Здравни новини Съдовите хирурзи на болница "Тракия" в Стара Загора с награда за иновации в медицината от БЛС

Съдовите хирурзи на болница "Тракия" в Стара Загора с награда за иновации в медицината от БЛС

Съдовите хирурзи на болница "Тракия" в Стара Загора с награда за иновации в медицината от БЛС - изображение

Отделението по "Съдова и ендоваскуларна хирургия" на Болница "Тракия" получи наградата на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Стара Загора за "принос в развитието, въвеждането в практиката и прилагането на иновативни медицински техники".

Наградата - грамота и почетен знак, беше връчена на ръководителя на отделението, доц. д-р Димитър Петков, дм, от председателя на БЛС – Стара Загора, д-р Георги Бакоев, по повод днешния 19 октомври – Ден на българския лекар. Доц. Петков благодари за отличието и подчерта, че успехът е плод на усилията на целия екип на отделението.

За Лекар на годината на национално ниво БЛС Стара Загора номинира проф. д-р Евгения Христакиева, дм – началник на Клиника по кожни и венерически болести при УМБАЛ "Проф. Ст. Киркович" – Стара Загора. Наградата "Лекар на регионалната колегия" получи хирургът д-р Руси Русев, доказал професионализма си с огромни заслуги към развитието на хирургията през годините.

Наградата за "Мениджър на годината на здравно заведение" беше връчена на д-р Неделчо Тотев – специалист по АГ и управител на МБАЛ - Чирпан. За дългогодишен принос в развитието на професията отличие получи и д-р Райна Гърдева, специалист по кожни и венерически болести, управител на Кожен диспансер Стара Загора, сега МЦ "Дермагард".

За принос в развитието на научната медицинска дейност наградата на БЛС получи доц.д-р Боряна Парашкевова, дм от Катедра социална медицина и здравен мениджмънт при Медицинския факултет на Тракийския университет. Призът за млад лекар "Ти си нашето бъдеще" получи специализантът по кардиология в УМБАЛ "Проф. Ст. Киркович" д-р Никола Янчев.

На церемонията по връчване на годишните награди и номинации за Лекар на годината присъстваха д-р Славка Йорданова, директор на РЗОК - Стара Загора, д-р Златина Нанева – директор на РЗИ – Стара Загора, доц. д-р Стефан Вълканов и доц. д-р Юлиан Ананиев – зам.декани на Медицинския факултет в Тракийския университет, членове на Регионалната колегия на БЛС.

Тази вечер в София е церемонията по обявяване на националните награди "Лекар на годината", на която ще бъдат наградени проф.д-р Евгения Христакиева, дм и доц. д-р Боряна Парашкевова, дм, чиито номинации бяха утвърдени от УС на БЛС в съответните категории. 

Снимка: Болница "Тракия" - Стара Загора

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияИнтервютаСпортЗаведенияСнимкиГеография