Начало Здравна медиа Здравни новини Сърдечни хирурзи спасиха живота на млад мъж

Сърдечни хирурзи спасиха живота на млад мъж

Сърдечни хирурзи спасиха живота на млад мъж - изображение

Плевенски хирурзи оперираха 34-годишен мъж и му дадоха шанс за нов живот. Филип Узунов още като дете е диагностициран с тежък вроден порок на сърцето. В неговия случай е изключителна рядкост човек да доживее до тези години с подобно заболяване - само от 6 до 3% над 30 г. Трябвало е да се оперира като дете, но чак сега се престрашава, доверявайки се на кардиохирурга проф. Владимир Данов и неговия екип.

Младият мъж споделя, че цял живот е изпитвал страх, ограничения и често е приеман в болница. Досега не можел да преодолее опасенията си относно операцията, но срещайки се със специалиста, решил да рискува.

Хирурзите направили пълна корекция на комбинирания сърдечен порок и имплантирали биологична клапа. В момента Филип е в добро общо състояние, ще се възстановява близо 3 месеца. Той с нетърпение очаква да води нормален, необeзпокояван от притеснения, живот.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnt.bg
Снимка: mycoastnow.com

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноЗдравни проблемиХранене при...НовиниПсихологияИсторияЛеченияСнимкиКлинични пътекиЗдравни съветиИнтервютаСпециалистиЗаведенияНормативни актовеЛайфстайлАнкети