Начало Здравна медиа Здравни новини Тетевенската акушерка не е действала злонамерено и не е нарушила професионалната етика

Тетевенската акушерка не е действала злонамерено и не е нарушила професионалната етика

Тетевенската акушерка не е действала злонамерено и не е нарушила професионалната етика - изображение

"Обвинената за смъртта на новороденото в тетевенската болница лекарка не е действала злонамерено и не е нарушила професионалната етика".

Това е становището на Етичната комисия към Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Ловеч.

"Съставът на комисията се запозна с доклада на Изпълнителната агенция "Медицински одит", становището на родилката и изслуша д-р Нина Байчева, която е израждала на 22 април в тетевенската болница бебето, починало вследствие на травми от раждането два дни по-късно в болницата в Плевен", заяви председателят на колегията д-р Радослав Иванов.

Той допълни, че в протокола от заседанието на етичната комисия е посочено, че д-р Байчева е "действала според своите професионални знания и дългогодишен опит, стремейки се като всеки лекар акушер - гинеколог да завърши успешно раждането".

Според становището на комисията поведението и действията й не са били злонамерени и не са нарушили нито един член от Кодекса по професионална етика на Българския лекарски съюз. Комисията изразява своята съпричастност към страданието на майката Наташка Габровска и нейните близки, оценява сложните взаимоотношения лекар - общество, но смята, че "умението за общуване е взаимно".

"На заседанието не е обсъждано евентуалното отнемане на лекарските права на д-р Байчева", каза още Радослав Иванов.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноИсторияОрганизацииНаправления в медицинатаНормативни актовеОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияСпециалистиАптекиПсихологияЛайфстайлПатологияАнкетиБотаникаЛеченияЗдравни съветиХранене при...Алтернативна медицинаСоциални грижиКлинични пътекиФизиологияСпортПроизводители