Начало Здравна медиа Здравни новини Топ ревматолог и специалист по лечение със стволови клетки ще консултират безплатно пациенти в България през декември

Топ ревматолог и специалист по лечение със стволови клетки ще консултират безплатно пациенти в България през декември

Топ ревматолог и специалист по лечение със стволови клетки ще консултират безплатно пациенти в България през декември - изображение

Двама медицински специалисти, които прилагат в ежедневната си работа едни от най-иновативните методи в съвременната медицина, ще консултират безплатно пациенти в България през декември.

Водещи лекари от високотехнологичната болница "Лив Хоспитал" в Турция ще гостуват в България по покана на Здравен информационен център "Медикъл Караджъ", в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.

Проф. д-р Шенол Кобак е един от водещите лекари с дефицитната за страната ни специалност ревматология.

Кариерният му път започва от България, където през 1996 г. завършва Медицинския университет във Варна, за да достигне до високотехнологичната "Лив Хоспитал" в южната ни съседка. Днес проф. д-р Кобак е един от най-търсените лекари от пациенти с ревматоиден артрит, саркоидоза, лупус, синдром на Сьогрен, анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев), системна склероза, псориатичен артрит и др. Твърди, че през последните 10 години са постигнати революционни резултати в лечението на ревматологичните заболявания. Сега целта е не само да се контролира болката при пациента, но и да се овладее самото заболяване. Проф. Кобак подчертава важността на ранната диагностика при ревматологичните заболявания, за да се предотврати увреждането на вътрешни органи в тялото.

Пациенти от България, които желаят да се консултират безплатно с проф. д-р Шенол Кобак, могат да го направят на 6 и 7 декември в София.

Проф. д-р Ердал Карайоз е един от пионерите в прилагането на иновативни методи за лечение със стволови клетки. Той е основател и повече от 10 години ръководи Изследователския център за стволови клетки и генна терапия към Университета „Коджаели“ в Турция. В момента оглавява първия в света Център за регенеративна медицина и стволови клетки, отворил врати в частна болница – този в "Лив Хоспитал". През последните години учените не спират да експериментират с употребата на стволови клетки и се натъкват на нови обещаващи приложения.

В "Лив Хоспитал" тестват използването им при пациенти с хронични белодробни заболявания и отчитат добри резултати. Значителен напредък се наблюдава и при деца с церебрална парализа и мускулна дегенерация – при някои от тях се предотвратява напредването на заболяването, а при други е налице и осезаемо подобрение в състоянието им.

Проф. д-р Ердал Карайоз ще бъде на разположение за безплатни консултации на пациенти в София на 10 декември 2016 г.

Желаещите да се възползват от консултациите с двамата специалисти трябва да се запишат предварително на телефоните на "Медикъл Караджъ" - 0895 770 869 или 0879 977 401, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента.

Снимка: manager.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНормативни актовеСпециалистиНовиниЛюбопитноИнтервютаМедицински изследванияАнкетиЗдравни съвети