Начало Здравна медиа Здравни новини Трета среща на високо равнище в ООН по въпросите на незаразните заболявания

Трета среща на високо равнище в ООН по въпросите на незаразните заболявания

Трета среща на високо равнище в ООН по въпросите на незаразните заболявания - изображение

Генералната асамблея на ООН организира среща на 27 септември. Във фокуса на вниманието ще бъдат темите за контрола и превенцията на незаразните заболявания. Това е третото издание на инициативата, посветена на едни от най-сериозните и социално значими болести в световен мащаб.

Идеята е да бъде представен и преглед на постигнатия световен и национален напредък при въвеждането на мерки за защита на хора, които умират твърде млади от белодробни и сърдечни заболявания,както и от рак и диабет.

В началото на юли председателят на Общото събрание на световната организация организира и председателства интерактивно изслушване в Ню Йорк, посветено на подготовката на предстоящата през септември среща. В него се включиха представители на всички страни, който членуват в организацията, на местната власт и на академичните среди, на наблюдателите на Общото събрание, парламентаристи, благотворителни фондации, медицински асоциации.

Сред основните теми, коментирани в Ню Йорк, бяха как да се разшири вида и обхвата на действията, чрез които да се предотвратяват този вид заболявания, но и да има сериозен контрол върху тях, начините на финансиране на тези усилия, насърчаването на различни партньорства и отчетността на процеса.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: who.int

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСоциални грижиСнимкиСпортЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиИсторияДиетиОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиИнтервютаПатологияХранене при...БотаникаСпециалистиЛеченияЗаведенияИзследванияНаправления в медицинатаАнкети