Начало Здравна медиа Здравни новини Третият глобален форум за подобряване на грижата за недоносените деца ще се проведе в София

Третият глобален форум за подобряване на грижата за недоносените деца ще се проведе в София

Третият глобален форум за подобряване на грижата за недоносените деца ще се проведе в София - изображение

На 2 декември 2016 г. в София ще се проведе Третият глобален форум за подобряване на грижата за недоносените деца.

По данни на Фондация "Нашите недоносени деца" след Колумбия и Полша България е третата страна в света, в която се събират известни специалисти, лекари, представители на пациентски организации, институции и медии, за да обсъдят най-тежките проблеми и основните предизвикателства, пред които са изправени преждевременно родените деца и техните родители.

През 2016 г. събитието се организира от Фондация "Нашите недоносени деца" в партньорство с Българската асоциация на неонатолозите. Във Форума ще вземат участие здравни специалисти, неонатолози, пациентски неправителствени организации от Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка.

Предвидени са 7 презентационни панела със своя собствена тема. Опита си и добрите практики ще споделят общо 19 презентатори от България, Холандия, Швеция, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Ливан, балтийските държави, Сърбия, Колумбия и Бразилия. 

Настоящото издание на Форума ще се фокусира върху необходимите грижи след напускане на неонатологичното отделение, а акценти в програмата са и офталмологичните, респираторните и неврологичните усложнения при преждевременно родените бебета, както и т. нар. кенгуру майчина грижа.

Снимка: ibes.med.br

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияХранене при...ИсторияАлтернативна медицинаСоциални грижиКлинични пътекиОрганизацииНормативни актовеФизиологияСпортБотаникаСпециалистиЛеченияПроизводители