Начало Здравна медиа Здравни новини Третият медиен тур от Националната бирена академия мина през Стара Загора

Третият медиен тур от Националната бирена академия мина през Стара Загора

Третият медиен тур от Националната бирена академия мина през Стара Загора - изображение

Съюзът на пивоварите в България (СПБ) организира инициативата, воден от желанието да покаже в реална среда спецификата при производството на бира.

Стара Загора беше домакин на третия по ред медиен тур, по време на който присъстващите научиха любопитни факти за производството и за специалните технологии, но и за „Загорка“.

Припомниха отново, че „Загорка“ е първата компания за пиво от Централна и Източна Европа със система за управление и контрол на качеството, сертифицирана по международния стандарт от 1998 г. От 1994-а до днес са инвестирани повече от сто и трийсет милиона за модернизацията на производствения процес. Затова и старозагорската пивоварна е сред най-модерните. Домакините подчертаха и още един любопитен факт, свързан с идеята им за грижи за околната среда – изграждането на единствения в България „зелен склад“, където се съхранява продукцията.

Изпълнителният директор на СПБ Ивана Радомирова заяви пред журналистите, които участваха в тура, че целта на тези посещения е на разбираем език да разкажат за традициите, но и да покажат огромното значение на знанията, уменията и иновациите, а те са ключови за производството на висококачествена бира в страната.

Стана ясно още и това, че у нас се произвеждат девет световни марки бира, а за първите шест месеца на годината инвестициите на членовете на Съюза са 26 000 000 лв.

Освен че се запознаха на място със спецификата при производството, журналистите научиха още, че български марки пиво редовно са носители на медали от най-престижната евроорганизация за качество – Монд Селексион.

В рамките на Националната бирена академия предстои посещението и на други пивоварни.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: knowbox.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПроизводителиНовиниСнимкиИсторияЛюбопитноОрганизацииНормативни актовеПсихологияЛайфстайлРецептиАлт. медицинаЗдравни съветиХрани и ястияБотаника