Начало Здравна медиа Здравни новини Трима души са починали вследствие на усложнение на грипа в Шуменската болница

Трима души са починали вследствие на усложнение на грипа в Шуменската болница

Трима души са починали вследствие на усложнение на грипа в Шуменската болница - изображение

Трима души са починали след усложнение от грипа в Шуменската болница. Вследствие на неправилно първично лечение се е стигнало до пневмонии и бронхиолити.

"Заболяванията се развиват изключително бързо - до 48 часа и засягат белия дроб. Развива се оток, който блокира дишането", коментира д-р Атанас Атанасов, директор на болницата.

Двама от загиналите са били възрастни хора със съпътстващи други хронични заболявания. Единият случай е на мъж под 50 години. Той е бил диагностициран с двустранна пневмония.

Взети са необходимите проби и предстоят изследвания за проверка дали има щамове на грип.

Доктор Атанасов обяснява, че това не е рядко явление при грипна епидемия. Той призовава да се потърси медицинска помощ още при първи симптоми на неразположение или съмнение за грип и да не се прилага самолечение.

В Шуменска област не е обявена грипна епидемия, стойностите към момента са 230 на 10 000 души. Въпреки това вътрешното и детското отделения да болницата са препълнени.

Снимка: glas.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияЛайфстайлПатологияПсихологияСнимкиНормативни актовеАнкетиСпециалистиБотаникаЛеченияОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияОрганизацииЗдравни съветиЗдравни проблемиХранене при...Алтернативна медицинаТестовеМедицински изследвания