Начало Здравна медиа Здравни новини Три седмици безплатни очни прегледи в община Родопи

Три седмици безплатни очни прегледи в община Родопи

Три седмици безплатни очни прегледи в община Родопи	 - изображение

Благотворителна кампания на ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и община „Родопи“ стартират безплатни очни прегледи от 9 май в населените места на община Родопи, Пловдив. Кампанията ще продължи три седмици и ще завърши на 30 май. Инициативата е на д-р Невен Енчев, председател на Ортодоксалния орден, и на инж. Пламен Спасов, кмет на община "Родопи".

Водещи специалисти от страната ще консултират безплатно около 24 000 жители. Прегледите ще се осъществяват във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив.

Оборудвана линейка със съвременна апаратура ще посети редица села в периода 9 – 29 май. Плануваните подвижни прегледи ще се провеждат по следния график: Белащица (9 май), Ягодово (10 май), Крумово (11 май), Брестник (12 май), Цалапица (15 май), Кадиево (16 май), Оризари (17 май), Храбрино (18 май), Устина (19 май), Брестовица (22 май), Първенец (23 май), Марково (25 май), Златитрап (26 май), Браниполе (29 май).

Прегледите ще се извършват в определени за целта помещения на кметствата и пенсионерските клубове за по-голямо удобство на жителите на малките населени места. Пациентите ще бъдат прегледани с тонометър за измерване на вътреочното налягане, специален апарат за визуализация на заден очен сегмент, както и микроскоп за оглед на преден и заден очен сегмент.

Нуждаещите се от допълнителна диагностика или лечение ще бъдат пренасочвани към големите центрове за очно здраве.

Кампанията по безплатни прегледи в община Родопи се провежда за втори път тази година. Първата кампания за 2017 г. е предлагала безплатни консултации по вътрешни болести, ендокринолози, кардиолози и хирурзи.

Инициативата на д-р Енчев е стартирала още преди 4 години, като основната цел е да се подпомогната жителите на общината. По този начин се осигурява качествено медицинско обслужване и се спестяват средства и време.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: goldencrown.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиСоциални грижиЛайфстайлИсторияНормативни актовеСпециалистиХранене при...ПсихологияСпортЗаведенияФизиологияОрганизацииПроизводителиАптекиАлтернативна медицинаЛеченияМедицински изследванияКлинични пътекиБотаника