Начало Здравна медиа Здравни новини Тръмп прекрати Обамакеър

Тръмп прекрати Обамакеър

Тръмп прекрати Обамакеър - изображение

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прекрати „Обамакеър“ -  здравната реформа на Барак Обама и разширяването на американската здравноосигурителна система, предава БГНЕС.

Обамакеър“ вече не съществува. Тази концепция не може да работи дори и в най-добрите си дни“, коментира Тръмп.

От назначаването му като президент през януари Доналд Тръмп се стреми да прекрати закона, прокаран от Барак Обама, Affordable Care Act („Закон за достъпни медицински грижи“), известен като „Обамакеър“. Тръмп съкрати субсидиите на застрахователите от тази система, някои бюджетни субсидии и настоя Конгресът да отмени реформата.

Конгресът не се произнесе според исканията на Тръмп, защото не събра достатъчно подкрепа от страна за републиканците за гласуването на специални текстове. Това го принуди да нареди прекратяване на плащанията към застрахователите, които са предназначени да помагат и да осигурят достъп до здравни грижи на неосигурени американци или такива с ниски доходи.

Според президента на САЩ тези субсидии са били подарък за застрахователните компании, които са натрупали „богатство“ с помощта на закона.

В основата на „Обамакеър“ стои забраната за застрахователи да отказват застраховка на вече хронично болни лица или да увеличават застрахователните премии за лица в по-лошо здравословно състояние като страстните пушачи.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: haberturk.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниСоциални грижиАнкетиСнимкиНормативни актовеСпортЛюбопитноИстория