Начало Здравна медиа Здравни новини Турски неврохирург ще консултира безплатно на 3 и 4 октомври

Турски неврохирург ще консултира безплатно на 3 и 4 октомври

Турски неврохирург ще консултира безплатно на 3 и 4 октомври - изображение

Водещият неврохирург доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще консултира безплатно в София на 3 и 4 октомври. Пациенти с мозъчни тумори и гръбначни заболявания могат да си запишат предварително час на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402. Желателно е на срещата да носят образни изследвания и медицинска документация, с които разполагат.

Доц. Токташ е един от най-авторитетните специалисти в Турция по отношение на дискови хернии на шийни и гръбначни прешлени, сколиоза и гръбначни деформации, на мозъчни и гръбначни тумори.

Днес неврохирурзите се стремят да усъвършенстват методите си, за да се сведат до нула грешките по време на операция. Апаратурата, която се използва за диагностициране и лечение на злокачествени образувания, позволява с точност до милиметър да се установят необходимите за терапията данни. Чрез технологиите за интраоперативно сканиране и навигация специалистите могат още при самата интервенция да проследяват колко от тумора е изчистено. Също така е възможно едновременното използване на ангиография и томография на място в операционната зала. Прилагането на метода за мониториране на нервната система по време на извършване на интервенцията дава добри възможности за предотвратяване на вероятни увреждания след мозъчна операция.

Относно гръбначните увреждания все повече се прилага микрохирургичният метод. Например при дископатия той позволява третирането на повече от един прешлен и е предпочитан от пациентите заради възможността човек да проходи 6-8 ч. след интервенцията, да се върне към нормалния си живот след 15-20 дни, както и минималния белег, който остава, и бързото възстановяване на тъканта.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: medikara.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноБотаникаСпециалистиСоциални грижиПсихологияСнимкиПатологияЗдравни съветиЛеченияЗаведенияОрганизацииЛайфстайлАлт. медицинаХранене при...ИнтервютаИсторияИзследванияКлинични пътекиНормативни актовеФизиологияСпорт