Начало Здравна медиа Здравни новини Турски специалист ортопед ще преглежда безплатно пациенти в София

Турски специалист ортопед ще преглежда безплатно пациенти в София

Турски специалист ортопед ще преглежда безплатно пациенти в София - изображение

Здравен информационен център "Медикъл Караджъ" отново кани виден специалист, който безплатно да консултира български пациенти. Това е проф. д-р Сами Сьокюджю, авторитетен ортопед и травматолог в Турция. Лекарят ще гостува в България на 12 октомври в София, съобщава 24 часа.

Нуждаещите се от консултация и желаещи да се възползват от визитата на специалиста трябва да си запишат час на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402 и да носят всички необходими медицински документи.
Проф. Сьокюджю е един от малкото медици, които имат сертификат от Европейския борд по ортопедия и травматология. Той преподава в Лисабонския университет, а от тази година работи в ортопедичното отделение на VM Medical Park Florya Hospital. Дейността му е свързана с пациенти със заболявания на опорно-двигателния апарат, но поема повече случаи на ортопедични травми, костни деформации и дефекти, при които се налага удължаване на крайници.

Последното се налага, когато има вродена малформация или вследствие на травма, инфекция или друго. В тази област развитието е по-напреднало и се използват различни медицински техники и изделия.
Когато пациентът чувства силна болка и ограниченост в движенията, се прилага артропластика. Това е операция, при която се заменя засегната става или се прави реконструкция. Този метод при смяна на тазобедрена става е последна възможност, когато са изчерпани всички други опции.

Лечението на костни образувания изисква добър и опитен специалист. Те са доброкачествени и злокачествени. Първите не се разпространяват по другите органи и не застрашават опасно здравето на човек. С вторите не е така. Най-често срещаният рак на костите е остеосаркомът и възниква при деца и младежи от 10 до 25 години, по-често момчета.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: в. „24 часа“

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЗдравни съветиНормативни актовеСнимкиЛюбопитноСпециалистиЗдравни проблемиОрганизацииЗаведенияИзследванияСпорт