Начало Здравна медиа Здравни новини Турски специалист ще консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми

Турски специалист ще консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми

Турски специалист ще консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми - изображение

В столицата ще се проведат безплатни консултации в областта на ин витро оплождането и репродуктивната ендокринология. Те ще се извършват от д-р Берк Булут, който е поканен от Здравния информационен център „Медикъл Караджъ“ в нашата страна. Прегледите ще са на 24 октомври. Предварителни записвания се приемат на тел. 0879 977 401 и 0895 770 869.

Проблемът с безплодието се среща сред 15-20% от световното население. Когато двойките решат да имат дете, 85 на сто от тях успяват да постигнат този резултат в рамките на първата година. През втората това постигат 93 на сто от мъжете и жените. След този период невъзможността за зачеване се счита за проблем и двойките може да се нуждаят от прилагането на асистирани репродуктивни техники.

Основен фактор за успех при процедурата е възрастта на жената и резерва на яйцеклетките, с които тя разполага. Над 38-годишна възраст драстично намалява броят на женските полови клетки, както и тяхното качество. Шансът за забременяване над 40-годишна възраст се понижава до 30% дори и чрез ин витро оплождане.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: actualno.com

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноИсторияСоциални грижиЗаведенияСпециалистиАлт. медицинаНормативни актовеПсихологияЛеченияЗдравни съветиОрганизации