Начало Здравна медиа Здравни новини Турски хематолози ще консултират безплатно в столицата

Турски хематолози ще консултират безплатно в столицата

Турски хематолози ще консултират безплатно в столицата - изображение

В края на март в България пристигат трима видни турски лекари, които ще консултират безплатно български пациенти. На 24 март специалистът по детска онкология и хематология проф. д-р Хилми Апак ще приема в София заедно с колегата си педиатър доц. д-р Исмаил Гьонен. Няколко дни по-късно, на 31 март, отново в столицата проф. Мустафа Йенерел ще се срещне с хора с хематологични проблеми. Медиците са в нашата страна по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“.

хематолог

Безплатните консултации при тримата лекари ще стават след предварително записване на тел. 0879 977 401 и 0879 977 402. Необходимо е пациентите да носят всички документи, с които разполагат.

Първите двама специалисти за втори път организират безплатни консултации на деца, страдащи от злокачествени и хематологични заболявания. Ракът при малки момчета и момичета се среща по-рядко и протича по-различно в сравнение при възрастните. В около 30 на сто от случаите заболяването е левкемия, втори по многобройност са туморите на гръбнака и мозъка. На трето място са лимфомите, саркомите и невробластомите. Повечето от тези заболявания са лечими, от една страна, заради напредъка в медицината, от друга – заради забележителните способности за възстановяване на детския организъм.

Възрастните пациенти ще могат да се допитат до проф. Мустафа Йенерел, който е хематолог от дълги години. Негова специалност са злокачествените заболявания в тази област, левкемия, миелом и лимфом, анемии, нарушения на коагулацията, хеморагии.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: ЗИЦ „Медикъл Караджъ“

 

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеИсторияСпециалистиНаправления в медицинатаОрганизацииЛюбопитноЗаведенияИзследванияАлт. медицинаКлинични пътекиПсихологияСоциални грижиЗдравни съветиЛечения