Начало Здравна медиа Здравни новини Увеличава се броят на ранените от катастрофата на АМ Тракия

Увеличава се броят на ранените от катастрофата на АМ Тракия

Увеличава се броят на ранените от катастрофата на АМ Тракия - изображение

Информацията за броя на ранените във верижната катастрофа на АМ „Тракия“ край Ихтиман е, че те са вече 31, съобщава Мениджърnews.bg. Те са настанени в няколко болници в столицата, с опасност за живота са четирима души.

Пострадалите са извозени с 14 линейки на софийския Център за спешна медицинска помощ, наложило се е някои от тях да направят три курса. Д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ „Св. Анна“, една от болниците приели ранени, заяви, че катастрофите са били три, като най-тежката е в тунела. Пациентите са с различни по сериозност наранявания – от тежки шийни травми и парализа до леки лицево-челюстни травми. В „Св. Анна“ седем души са в Неврохирургия, трима в Отделението по ортопедия и травматология, двама в Лицево-челюстна хирургия и един в хирургичния блок. С опасност за живота са двама мъже с наранявания в областта на шията.

Сред приетите в болницата има и деца. Две на 8 и 12 години са с травми по лицето, едно на 13 г. е с комоцио, 15-годишно е със счупено ляво бедро. Жени на 36, 39, 55 и 60 години са с различни рани в областта на главата. Има пострадали и сръбски граждани.

В „Пирогов“ е прието 2-годишно дете с черепно-мозъчна травма заедно с 16-годишната му майка, която е леко ранена. Още петима от катастрофата са били настанени в лечебното заведение. От тях 80-годишна жена е с тежка гръдна травма и е с опасност за живота и след направената й операция.

Четирима пациенти са постъпили в ИСУЛ, никой от тях не е с пряка опасност. Същият брой ранени са приети и в „Софиямед“. Мъж на 36 г. има счупена подбедрица и лека черепна травма, 29-годишна жена вече е оперирана заради нараняване на шията, 64-годишен мъж има черепно-мозъчна рана и травма на гърдите, както и жена на 61 г.

В „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“ са приети двама души със счупвания.

Инцидентът е станал около 6ч. тази сутрин и в него са участвали над 40 автомобила. Предполага се, че причината е силно задимяване от горящо наблизо сметище и мъгла.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: onovini.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноИсторияНовиниЛайфстайлПсихологияСнимкиАнкетиЗдравни съвети