Начало Здравна медиа Здравни новини Увеличили са се случаите на чревни инфекции и вирусни хепатити в Пловдивско

Увеличили са се случаите на чревни инфекции и вирусни хепатити в Пловдивско

Увеличили са се случаите на чревни инфекции и вирусни хепатити в Пловдивско - изображение

В Пловдивска област са се увеличили случаите на болни от чревни инфекции и от вирусни хепатити. За периода от 7 до 13 септември пострадалите от стомашни неразположения в следствие инфекция са били 67, с десет повече от предходната седмица, информира „Труд“.

Заболелите от вирусен хепатит през същия период са били 16, като между 31 август и 6 септември те са били 11. РЗИ – Пловдив съобщава още, че трима са ухапаните от кърлежи срещу един в предходния отчетен период. Има два случая на вирусен менингит, докато само един е бил в седмицата 31 август-6 септември.

За сметка на това са намалели болните от остри респираторни заболявания, които са били 92-ма, а сега са 69-ма. Спаднали са цифрите и при случаите на варицела – от 25 са станали 15, а заразилите се със скарлатина от 5-ма вече е 1.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: cloudfront.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноИзследванияЛеченияБотаникаМикробиологияНовиниВидеоЗдравни проблемиИсторияДиетиАлт. медицинаСнимкиНаучни публикацииЗдравни съветиХранене при...ОрганизацииКлинични пътекиНормативни актовеСпециалистиТестовеНаправления в медицинатаЛайфстайл