Начало Здравна медиа Здравни новини Узана поляна фест ще покаже приложна екология в дните от 13 до 15 юни

Узана поляна фест ще покаже приложна екология в дните от 13 до 15 юни

Узана поляна фест ще покаже приложна екология в дните от 13 до 15 юни - изображение

Уникалният Узана поляна фест ще събере шарена палитра от еко-практици за приложна екология от 13 до 15 юли. Още повече интересни инициативи и преживявания обещават организаторите на второто издание - Гражданско дружество „Узана Фест" и Община Габрово. Представените проекти ще покажат жива и практична алтернатива на неустойчивия ни начин на живот - като се започне от справяне със замърсени почви чрез земеделие, през екологично образование чрез садене и грижа за био-градини и алтернативи в транспорта и туризма. Да диагностицирате и се преборите със своите въглеродни зависимости ще можете единствено на Узана Поляна Фест, където специалист ще ви прегледа и препоръча да откажете вредни навици като светнати през нощта лампи и компютри. Десетки „еко-практици" ще обогатяват и предизвикват посетителите да разширяват знанията си в сферата на устойчивото развитие и екологичната интелигентност:

  • да дегустирате био-мед и видите как се разпечатва пчелин;
  • да участвате във викторина за биоразнообразието по Долнодунавския басейн;
  • да гледате демонстрация на слънчева фурна или да участвате в зоологическата игра „Горски следоразбирач" са само малка част от активностите, които ще бъдат предложени на гостите на събитието.

Голяма част от проектите са финансирани по Програмата за Малки проекти на Глобалния екологичен фонд и в рамките на Фестивала ще представят по уникален начин иновациите, които те предлагат на обществото ни. Узана Поляна Фест ще бъде открит от Министъра на околната среда и водите Нона Караджова и Министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

За Framar.bg:

2.2, 5 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА