Начало Здравна медиа Здравни новини УМБАЛ Александровска обяви кампания за ранно откриване на диабет

УМБАЛ Александровска обяви кампания за ранно откриване на диабет

УМБАЛ Александровска обяви кампания за ранно откриване на диабет - изображение

Центърът за превенция на диабета към УМБАЛ „Александровска“ организира кампания за безплатно измерване на гликиран хемоглобин и изследване на телесен състав по биоимпедансен метод. Инициативата е по повод Световния ден за борбата с диабет, който се отбелязва на 14 ноември.

Изследванията ще започнат на 13 ноември и ще продължат до 1 декември. Ще се провеждат след 14 ч. по график в Центъра, който се намира в дясното крило на сградата срещу арката на 1 етаж. Препоръчително е желаещите да се подложат на безплатните консултации да се запишат на тел. 0870 878 051 от 8 до 12 ч.

Специалистите съветват хора, които имат наднормено тегло, близки роднини с диабет, високо кръвно, друго сърдечносъдово заболяване или са над 45 г., да се възползват от кампанията. Също и такива, които досега не са си измервали гликирания хемоглобин.

Центърът за превенция на диабета към „Александровска“ работи от две години и благодарение на модерната апаратура, с която разполага, може да открие в ранна фаза опасното ендокринологично заболяване. С нея се проследяват съдовите промени в различните стадии на атеросклеротичния процес, ендотелната дисфункция, промените в ретината, соматичната и автономната невропатия и др.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: УМБАЛ „Александровска“
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИзследванияКлинични пътекиЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСнимкиСоциални грижиСпортИсторияЛеченияСпециалистиНормативни актовеЗаведенияОрганизацииПатологияИнтервютаХранене при...ТестовеАнкетиХрани и ястияВидеоДиетиБотаникаАлт. медицинаЗдравни проблемиПроизводители