Начало Здравна медиа Здравни новини УМБАЛ "Александровска" организира безплатни прегледи за хипертоници

УМБАЛ "Александровска" организира безплатни прегледи за хипертоници

УМБАЛ "Александровска" организира безплатни прегледи за хипертоници - изображение

Безплатни прегледи за хипертоници организира Клиниката по кардиология към УМБАЛ "Александрвоска" в столицата.

Кампанията ще се проведе на 11, 12, 13, 18 и 19 януари, а лекарите ще консултират желаещите между 14:30 и 18:30 в приемния кабинет на клиниката. Не е необходимо лекарско направление, а само предварително записване на тел. 02/9230 467 и 02/9230 339. Освен клиничен преглед и електрокардиография, на пациенти с трудно контролирана хипертония ще бъде правено и холтер – мониториране със запис на сърдечната дейност за 24-часов период.

Специалистите от лечебното заведение организират кампанията заради тревожно увеличаващия се брой пациенти, страдащи от високо кръвно. То засяга все по-млади хора и дори деца. Хипертонията е виновник за сърдечносъдови заболявания, мозъчен инсулт, инфаркт и други проблеми. Рискът нараства още повече, ако повишеното кръвно е съчетано с висок холестерол, затлъстяване, заседнал начин на живот и тютюнопушене.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияИсторияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНормативни актовеПатологияТестовеИнтервютаАлт. медицинаВидеоДиетиЛеченияХранене при...ПсихологияЗдравни проблемиИзследванияФизиологияОрганизацииБотаникаКлинични пътекиСпорт