Начало Здравна медиа Здравни новини УМБАЛ – Бургас започва проект, с който провокира младите хора да кръводаряват

УМБАЛ – Бургас започва проект, с който провокира младите хора да кръводаряват

УМБАЛ – Бургас започва проект, с който провокира младите хора да кръводаряват - изображение

Бургаски ученици са в основата на проект, който от УМБАЛ - Бургас ще започнат да разработват. От болницата призовават завършващите зрелостници да отбележат своето пълнолетие като дарят кръв.

Проектът "Това не си го правил" има за цел да ги провокира да отпразнуват завършването си по един по-нестандартен и благороден начин. Целта му е да популяризира безвъзмездното и доброволно кръводаряване сред младежите от региона, навършили 18 г. Зам.-директорът на университетската бургаска болница д-р Светлозар Георгиев коментира, че сред завършващите момчета и момичета напоследък са особено популярни благотворителните каузи и затова от лечебното заведение се ориентирали към този начин на организиране на каузата. По неговите думи в Бургас има много активни млади хора, които даряват кръв. Пример за това е акцията, която сформирали ученици от Гимназията по туризъм, които организирали кръводарителска акция за свой съученик, пострадал при инцидент.

Желаещите да се включат в проекта училища и класове могат да го направят чрез фейсбук страницата https://www.facebook.com/nesigopravil и чрез организирането на групово даряване на кръв. Най-активните учебни заведения ще бъдат наградени на Световния ден на кръводарителя, който е на 14 юни.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: clinica.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияСтатистически проучванияИсторияЛюбопитноНормативни актовеИзследвания