Начало Здравна медиа Здравни новини УМБАЛ - Плевен тества модерна апаратура за възстановяване проходимостта на артерии и вени

УМБАЛ - Плевен тества модерна апаратура за възстановяване проходимостта на артерии и вени

УМБАЛ - Плевен тества модерна апаратура за възстановяване проходимостта на артерии и вени  - изображение

Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен вече разполага с модерна апаратура за възстановяване проходимостта на артерии и вени в човешкото тяло.

Екип от лекари, ръководени от началника на Отделение по съдова хирургия доц. д-р Любомир Бешев, съвместно с началника на Клиника по съдова хирургия към Университетска болница "Св. Екатерина" в София, проф. Тодор Захариев, извършва операции със система за ендоваскуларна операция на съдове.

"Иновативната апаратура ни е дадена за тест от швейцарската фирма "Щрауб Медикал". Тя с едно убождане на съда "почиства" въпросния съд от съсиреците", информира доц. д-р Любомир Бешев.

Тестването на новата апаратура е по инициатива на Отделението по съдова хирургия.

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияОрганизацииБотаникаНовиниСпециалистиЗаведенияАлтернативна медицинаЛюбопитноЗдравни съветиМедицински изследванияКлинични пътекиЛеченияФизиологияХранене при...ЛайфстайлСнимкиПроизводителиНормативни актовеОткритияГеографияСпорт и туризъмОбразованиеАптеки