Начало Здравна медиа Здравни новини УМБАЛ Св. Марина – Варна получи дарение от Българската Коледа

УМБАЛ Св. Марина – Варна получи дарение от Българската Коледа

УМБАЛ Св. Марина – Варна получи дарение от Българската Коледа - изображение

Детските клиники в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна получиха като дарение скъпоструваща апаратура от „Българската Коледа“. Специалистите вече ще разполагат с високотехнологичен ендоскоп, с който ще могат да диагностицират горния и долния храносмилателен тракт при деца. Лечебното заведение се сдоби още с инфузионна помпа и линеарен трансдюсер, които са предназначени за лечение на пациенти до 18-годишна възраст.

Ендоскопът е необходимо попълнение във Втора детска клиника, която е специализирана за диагностика и лечение на деца и юноши с гастроентерологични проблеми. За една година през нея преминават повече от 4000 болни от цялата страна, страдащи от заболявания на храносмилателната система.

Детското отделение за интензивно лечение към УМБАЛ „Св. Марина“ е новият притежател на инфузионната помпа, чрез която автоматично се настройва скоростта на вливаните лекарства. В отделението се извършват реанимационни действия на бебета и деца до 18-годишна възраст. Обикновено те са с хирургични, инфекциозни, терапевтични, токсични и други критични състояния.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: 24chasa.bg
Снимка: rns.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСоциални грижи