Начало Здравна медиа Здравни новини УМБАЛ "Сити Клиник" бе отличена в Националния конкурс "Сграда на годината 2016"

УМБАЛ "Сити Клиник" бе отличена в Националния конкурс "Сграда на годината 2016"

УМБАЛ "Сити Клиник" бе отличена в Националния конкурс "Сграда на годината 2016" - изображение

Университетска болница за активно лечение "Сити Клиник" и Диагностично – консултативен център "Сити Клиник" бе отличена в Националния конкурс "СГРАДА НА ГОДИНАТА 2016" в категорията "Социална инфраструктура" - здравеопазване и образование.

Онкологичният център на веригата бе избран от 27-членното жури с председател Деница Николова, заместник министър на Регионалното развитие. Престижното отличие бе връчено по време на официална церемония проведена под патронажа на г-жа Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройство.

Отличеното лечебното заведение бе открито преди година и е с площ от малко над
10 000 м2 РЗП. 8-етажната сграда е на Цариградско шосе и впечатлява с модерната си визия. Болницата има над 70 разкрити легла, всичките раположение само в самостоятелни стаи.

Концептуалния проект е разработен от специализираното в проектиране на болнични сгради американско проектантско архитектурно бюро HKS, като от българска страна е доразвит в идейна, техническа и работна фаза от колектив на „Проарх“ АД с ръководител арх. Илия Еврев. При проектирането на онкологичната клиника са използвани световно утвърдените американски и британски стандарти за болнични сгради – Department of Veterans Affairs, Health Building notes-Department of Health.

"Сити Клиник Онкологичен център е най-модерната специализирана болница за онкология в България, чиято инвестиция е 70 милиона лв. в уникално за страната оборудване, инфраструктура и медицински подходи в полза на по-високото качество на лечение и грижа за страдащите от социално-значими заболявания", заяви по време на церемонията Илиян Григоров, изпълнителен директор на групата Аджъбадем Сити Клинк. Той допълни, че сливането с глобалната здравна група Аджъбадем създаде най-големият доставчик на здравни услуги в България, който ще бъде основен източник на иновации в медицината и цялостната грижа за пациентите.

Онкологичният център е оборудвана с 2 линейни ускорителя, апарат за брахитерапия, 1,5 Тесла магнитен резонанс, 128 многосрезов компютър томограф, както и два свръхмодерни апарата за диагностика на онкологични заболявания – SPECT/CT (Гама камера) и PET/CT (ПЕТ скенер). Тук е внедрена и първата за България дигитална триизмерна мамография с томосинтез, която се превръща в “златен стандарт” в света за диагностика на заболяванията на млечната жлеза.

В онкологичния център са обособени клиники по медицинска онкология, лъчетерапия и радиохирургия, нуклеарна медицина, клинична патология, генетика. Болницата е разпозната за високото качество на извършваната химиотерапия, таргетна терапия, генетични консултации, рехабилитация и психологическа стабилизация на пациентите и техните близки.
В модерното лечебно заведение работят водещи специалисти, като амбицията е да бъдат привлечени обратно у нас български лекари, утвърдени в световноизвестни клиники в Европа и света. Медицинският персонал надхвърля 250 лекари и професионалисти по здравни грижи.

Снимка: Сити Клиник Онкологичен център 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНаправления в медицинатаНовиниЛюбопитноНаучни публикацииСпециалистиМедицински изследванияКлинични пътекиЗаведенияОрганизацииНормативни актовеАлтернативна медицинаПрезентацииЛайфстайл