Начало Здравна медиа Здравни новини Университетската болница в Стара Загора също е пред затваряне

Университетската болница в Стара Загора също е пред затваряне

Университетската болница в Стара Загора също е пред затваряне - изображение

Четвъртата по големина болница в България „Професор доктор Стоян Киркович” в Стара Загора  също е пред затваряне. Университетското заведение трупа задължения от неотложни и неосигурени пациенти като Пирогов. Цяла старозагорска област разчита именно на това здравно заведение и в частност на спешното отделение. Там се поемат всички жертви на пътни катастрофи, финансови кризи и промишлени аварии. Болницата е избор и на здравно неосигурени пациенти.

При сериозна ситуация, когато здравно осигуреният пациент е в изключително тежко състояние, и най-скъпата клинична пътека не може да покрие разходите за спасяването му. Университетската болница надхвърля лимита си със 100 хиляди лева всеки месец.

Изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев обясни, че от месец юли ръководството на болницата трябва да избере дали да заплати на персонала за извършената дейност или да заплати доставката на консумативи и медикаменти.

По думите му лимитът, който е определен от Здравната каса води до нейното затваряне.

Лечението на най-тежко пострадалите пациенти и на най-тежките случаи да има коефициент към клиничната пътека“, предлага проф. Йовчо Йовчев.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: PressTV

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлИсторияНормативни актовеЗаведенияИнтервютаКомпании и организацииОрганизацииСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиСоциални грижиКлинични пътекиАптекиЛеченияСпециалистиАнкети