Начало Здравна медиа Здравни новини Урологичното отделение в МБАЛ Централ Хоспитал – Пловдив отпразнува своя втори рожден ден

Урологичното отделение в МБАЛ Централ Хоспитал – Пловдив отпразнува своя втори рожден ден

Урологичното отделение в МБАЛ Централ Хоспитал – Пловдив отпразнува своя втори рожден ден - изображение

Отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив отпразнува своя втори рожден ден с над 2500 излекувани пациенти. Те обсипаха екипа с букети, пожелания за здраве и светъл професионален път в знак на признателност и благодарност за помощта на водещите специалисти в страната.

Здравното заведение отбелязва празника с 3-то ниво на компетентност. Лечебното звено разполага с апаратура от последно поколение - литотриптор и ултрамодерен универсален лазер „Revolix Duo“ за лечение на всички урологични заболявания, ендоскопска техника и ехографски апарати. В отделението се предлагат ендоскопски методи за лечение на урологични заболявания от различен вид. Лечение получават всички пациенти с онкоурологични проблеми. Предлага се реконструктивна урология (пластично възстановяване след големи операции). Прилага се успешно методът за извънтелесно разбиване на конкременти в бъбреците. Отделението провежда диагностика и лечение на стерилитет при мъжете, както и отстраняване на еректилни смущения.

Успешно лечение в отделението за тези две години са получили повече от 2500 човека от страната.

Завеждащ отделението е д-р Артур Сарачев, който практикува със своя екип от д-р Димитър Матеев, д-р Десислава Гаджева, д-р Васил Ангелов и д-р Стоян Тарев. Под тяхно ръководство спецификата на урологията усвояват и специализантите д-р Атанас Щерев, д-р Георги Христов, д-р Борис Пъргутев.

Част от работата на екипа включва и провеждането на изпитания на медикаменти и нови технологии е урологията. Лекарите представят резултатите от своите научни дейности на различни форуми в страната и чужбина.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: МБАЛ „Централ Хоспитал“


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиИсторияНаправления в медицинатаСнимкиАлтернативна медицинаНормативни актовеМедицински изследванияОрганизацииЗдравни съветиЛюбопитноКлинични пътекиЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмАптекиЛайфстайл