Начало Здравна медиа Здравни новини УСБАЛО – София получи като дарение лазер за лечение на простатата

УСБАЛО – София получи като дарение лазер за лечение на простатата

УСБАЛО – София получи като дарение лазер за лечение на простатата - изображение

Университетската специализирана болница за лечение на онкологочни заболявания в столицата вече разполага с ново поколение лазер. Неговото приложение е при заболявания на простата и пикочната система. Това е първият апарат от подобен висок клас на територията на Източна Европа. Лазерът е дарение от посолството на Кувейт в нашата страна.

На откриването присъства зам.-министърът на здарвеопазването Жени Начева, която изказа признание за направения жест от страна на Кувейтското посолство.

Чрез висококласния лазер ще се гарантира качественото лечение на пациентите със заболявания на простатата и на пикочната система. Той се използва за разбиване на камъни в уретера и в бъбречното легенче, за премахване на доброкачествена простатна хиперплазия, както и за отстраняване на ракови тъкани в тези области на човешкото тяло.

Новият апарат вече е влязал в употреба и е използван при интервенция в Клиниката по урология в лечебното заведение. Стойността на лазера е 130 000 евро. Посланикът Н. Пр. д-р Якуб Ал Атики благодари за доброто сътрудничество с Министерството на здравеопазването и обеща, че ще има още дарения за български болници от страна на Кувейт.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: mh.government.bg
Снимка: medicalnews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниЛайфстайлИсторияЛеченияИнтервютаСпортАлт. медицинаСоциални грижи