Начало Здравна медиа Здравни новини Ученици дариха 2 климатика и 200 детски книжки на Първа детска клиника в УМБАЛ - Варна

Ученици дариха 2 климатика и 200 детски книжки на Първа детска клиника в УМБАЛ - Варна

Ученици дариха 2 климатика и 200 детски книжки на Първа детска клиника в УМБАЛ - Варна - изображение

Първа детска клиника с ДОИЛ към УМБАЛ "Св. Марина" получи дарение от 2 климатика и 200 книжки от доброволци от частно училище "Малкият принц" във Варна и техните родители и преподаватели.

Учениците и техни преподаватели посетиха лечебното заведение, за да връчат дарението на ръководителя на клиниката проф. д-р Виолета Йотова и на малките пациенти, като прочетоха приказки на болни малчугани.
Дарението е по инициатива на ученици от 6 и 7 клас, които сами са организирали благотворителен Коледен базар, с изработени от тях картички, сладкиши и играчки.

Доброволците са събрали средства от продажбата на собствените сътворени чудеса, а с дарението дадоха пример за благородство и мисъл за нуждаещите се.

Проф. Йотова и екипът на Първа детска клиника в УМБАЛ "Св. Марина" благодариха на децата и ги увериха, че със своята съпричастност са се превърнали в единомишленици и приятели, чийто благороден жест ще бъде запомнен.

"Една частичка светлина ще е от благодарните очи на не едно успокоено или оздравяло дете. Защото няма по-голяма удовлетвореност от това, да помагаш на другите, нито по-голяма радост от тази, която доставяш на другите!", каза проф. Йотова.

Снимка: УМБАЛ "Света Марина"

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЗаведенияНовиниОбразованиеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизацииСнимкиАптекиИсторияЛайфстайлЛюбопитно