Начало Здравна медиа Здравни новини Фалитът на болницата във Враца е неизбежен

Фалитът на болницата във Враца е неизбежен

Фалитът на болницата във Враца е неизбежен - изображение

Фалитът на лечебното заведение без финансиране от страна на държавата е неизбежен. Болницата има дългове от над 13 милиона лева, лекари и медицински сестри не са получавали от два месеца заплати. Медикаменти и консумативи се зареждат със закъснение.

Директорът на болницата Орлин Цветков подаде оставка, понеже не успява да убеди държавата, че спешно се нуждаят от финансиране.

На голям риск са изложени и пациентите, защото лечебното заведение е пред затваряне.

В болницата бяха закрити няколко отделения и бе освободен около 120 души персонал. Въпреки предприетите мерки обаче, състоянието на здравното заведение не се подобри.

600 души персонал не са получили заплати, като последната заплата за месец юли е била редуцирана с 50%. Очертава се медиците да не могат да получат нито редовна, нито пълна заплата“, заяви пред bTV д-р Емил Младенов, председател на КТ „Подкрепа” в здравното заведение.

По думите му в тази ситуация се очертават и други интереси от страна на частна болница. Д-р Младенов настоява за целева субсидия, гарантираща възнагражденията на персонала, както и погасяване на неотложните задължения.

Предстои въпросът да се обсъди на среща между здравния министър Николай Петров и директорът на болницата.

Отделно лекари и специалисти се заканиха да протестират всеки ден, ако не се стигне до решение по казуса.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Враца днес

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияАнкетиСоциални грижиЛайфстайлИсторияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииАптекиСпециалистиНормативни актовеКомпании и организацииЛюбопитноИнтервютаСнимкиЗдравни съветиКлинични пътекиЛечения