Начало Здравна медиа Здравни новини Фелдшерите излязоха на национален протест

Фелдшерите излязоха на национален протест

Фелдшерите излязоха на национален протест - изображение

За самостоятелна и независима съсловна организация, която да защитава професионалните права на фелдшерите, настояха на протеста си на 25 март представителите на съсловието. Още в началото на март от сдружението заявиха в специална декларация, че са взели решението, защото здравният министър е игнорирал предложенията им за срещи и диалог.

Председателят на организацията Александър Александров заяви, че фелдшерите застават зад медицинските сестри напълно и те като тях настояват за достойно заплащане и за нормални условия на труд. Настояват още и за самостоятелна съсловна организация и го правят от десетилетия, защото в момента са заедно с още тринадесет професии.

По време на протеста днес фелдшерите поставиха още една палатка, до тази на сестрите.

Очевидно е желанието на представителите на различните медицински професии да имат собствени сдружения, а не да са събрани всички в БАПЗГ. Мая Илиева от инициативния комитет на протеста заяви, че искат оставката на председателката на асоциацията Милка Василева, а сред аргументите им са липсата на отчетност, на събрания, увеличаването на членския внос, както и факта, че курсовете за професионална квалификация не се финансират.

В същото време д-р Захари Стойчев от Казанлък започва гладна стачка. По този начин акушер-гинекологът отправя своя апел към управляващите за по-добро финансиране в здравеопазването.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bnr.bg, btv.bg
Снимка: dnes.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиСнимкиЛайфстайлЛюбопитно