Начало Здравна медиа Здравни новини Фестивал на способностите ще се проведе за първи път у нас

Фестивал на способностите ще се проведе за първи път у нас

Фестивал на способностите ще се проведе за първи път у нас - изображение

Първият по рода си Фестивал на способностите ще се проведе в София на 8 октомври. Основният фокус ще е насочен върху способностите на хората с различни затруднения. Целта на инициативата е да се провокира емпатия чрез преживяване.

Ability Fest Sofia 2017 ще се развие като празник на различията и уменията.

Събитието ще се проведе в неделя от 11:00ч. до 17:00ч. в столичното Ларго - античен комплекс “Сердика” в подлеза на метростанция "Сердика".

Фестивалът ще демонстрира уменията на хората с различни затруднения. Ще бъдат представени девет работилници за различни изработки и арт техники, където всеки желаещ ще може да сътвори нещо и да го отнесе за спомен вкъщи.

Събитието приветства всички хора, отворени към предизвикателствата и към света на другите, различните. Посетителите ще мога да тестват своите способности, водени от хора със затруднения. Ще има игри, лабиринти, препятствия с различна сложност – със затворени очи или без думи. За най-активните е организирана томбола с награди.

Инициаторите на събитието са група организации, работещи с хора с различни увреждания. Според тях фестивалът е важна стъпка в разбирането, промяна на нагласата, съпреживяването, социалното приемане в обществото, както и тяхното общо забавление.

Хората с увреждания не се нуждаят от съжаления, а от подкрепа, приятели, от това да принадлежат. Ability Fest Sofia е нов подход към това обществото да се ангажира с темата чрез приятно изживяване, игри и предизвикателства, водени от хора със затруднения. Фестивалът на способностите ще акцентира върху способностите на хората, а не върху техните затруднения“, отбелязват организаторите.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Младежки център

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиСоциални грижиСнимкиРецепти