Начало Здравна медиа Здравни новини Фондацията на Нана Гладуиш и Новартис със съвместна кампания

Фондацията на Нана Гладуиш и Новартис със съвместна кампания

Фондацията на Нана Гладуиш и Новартис със съвместна кампания - изображение

Фармацевтичната компания „Новартис“ и Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ ще информират и популяризират заедно сред обществото възможностите, които предоставят клиничните изпитвания. Чрез съвместна дейност и изработване на информационен материал организацията и фирмата ще покажат на българите какви реални терапевтични ползи за пациентите предоставят този вид изпитвания, както и защо могат да се възприемат като инвестиция в родното здравеопазване. Изготвеният материал е публикуван на сайта на фондацията www.ednaot8.bg.

За да навлезе в практиката едно лекарство например, то трябва да премине през клинични изпитвания, които да докажат неговата ефикасност, безопасност и качество. Така медикаментът или новото лечение получават разрешение да бъдат използвани. Националните здравни институции заедно с етична комисия дават своето одобрение, след като детайлно се запознават с начина на провеждане на изпитването и дали правата, безопасността, достойнството и благополучието на участвалите в клиничните опити хора ще бъдат спазени.

Всяка година близо 12 000 души вземат участие в подобни дейности в страната според информация на Българската асоциация за клинични изпитвания.

По статията работи: Ирина Тенева

Източник: Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“

Снимка: videoblocks.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиНовиниСнимкиЛюбопитноНормативни актовеЗдравни съветиСпециалистиАнкетиОрганизацииПроизводителиИсторияАптекиЛеченияЛайфстайлРецептиКлинични пътекиОткритияНаправления в медицинатаГеография