Начало Здравна медиа Здравни новини Фондът за лечение на деца е подпомогнал 460 деца от началото на годината до май

Фондът за лечение на деца е подпомогнал 460 деца от началото на годината до май

Фондът за лечение на деца е подпомогнал 460 деца от началото на годината до май - изображение

От Център „Фонд за лечение на деца“ обявиха, че от началото на годината до май месец 460 деца са били одобрени и са получили положителни решения от Обществения съвет. Те са кандидатствали за финансова и организационна помощ. От тях 328 ще се лекуват в страната, а 132 – в чужбина.

Общата сума, която е изплатена на нуждаещите се, е 4 554 829 лв., като 2 443 278 лв. отиват за лекуващите се зад граница и в тях са включени разходите за престой, транспорт и придружител. За тези, които ще провеждат лечението си в България, е отделена сумата от 1 744 565 лв. Най-много деца с тежки и редки заболявания ще се лекуват в Германия – 69, в Австрия отиват 16, във Франция – 11, Швейцария ще приеме 9, Италия – 8, Турция – 7, а най-малко във Великобритания, Люксембург и САЩ съответно по 6, 5 и 1 деца.

328-те деца, за които български лекари ще поемат грижата, се нуждаят от лечение в областта на ортопедията, травматологията и неврохирургията, както и такива с онко-хематологични заболявания.

Приходите на Центъра „Фонд за лечение на деца“ за същия период наброяват 91 420 лв. От тях 8 473 лв. са от дарители, а останалите от санкции и наказателни лихви, наложени по чл. 45 а от Закона за закрила на детето, както и от други неданъчни приходи.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: capital.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниОрганизацииСоциални грижиИсторияНормативни актовеЛайфстайлЛюбопитноСтатистически проучванияЗдравни съветиКлинични пътекиЗаведенияЛеченияПсихологияАнкетиСнимкиСпортГеографияПроизводителиИнтервютаСпециалистиДиетиЛичностиБотаникаНаправления в медицинатаРецептиХранене при...Алтернативна медицинаОбразованиеМедицински изследвания