Начало Здравна медиа Здравни новини Фондът за лечение на деца одобри документите на 34

Фондът за лечение на деца одобри документите на 34

Фондът за лечение на деца одобри документите на 34 - изображение

На редовното си заседание екипът на фонда се запозна със заявленията на 61 деца, от които одобри 34. За лечение в чужбина ще заминат девет от малчуганите. За 25 лечението ще бъде у нас и са предвидени пари за скъпоструващи лекарства и нужните изделия.

Членовете на съвета не взеха решение по документите на три деца, защото за тях все още се чакат предложения от чужди болници и са нужни допълнителни медицински документи.

Финансовите средства, които гласува общественият съвет, са 337 450 евро за лечението в странство, а за това у нас сумата е 230 964 лв.

Екипът се запозна и с развитието по случаите на 24 нуждаещи се от лечение деца.

Това беше и последното заседание, в което се включи досегашният директор д-р Мариета Райкова, която подаде оставка. От началото на следващата седмица поста заема д-р Георги Деянов. Бързата реакция на министерството беше аргументирана с желанието да не прекъсва процесът на работа на институцията.

На заседанието си в началото на месеца бяха разгледани документите на 42 деца, а от тях одобрение получиха 28.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: cfld-bg.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиНормативни актовеБотаникаСпортСоциални грижиКлинични пътекиОрганизацииЛеченияИсторияЗаведенияИнтервютаСпециалистиГеографияДиетиАнкетиЛичностиНаправления в медицинатаРецептиХранене при...ТестовеАлт. медицинаОбразованиеИзследвания