Начало Здравна медиа Здравни новини Хирургичното отделение в Добрич ще продължи да функционира

Хирургичното отделение в Добрич ще продължи да функционира

Хирургичното отделение в Добрич ще продължи да функционира - изображение

Завеждащият отделението д-р Мирослав Попов коментира, че е постигнато споразумение относно исканите увеличения на заплатите. По думите му ръстът в заплащането ще бъде минимален и недостатъчен, но за пореден път е постигната договорка в името на общото благо. Попов коментира още, че на медиците е дадено поредното обещание за увеличение на заплатите през май.

Преди месец всички медици от хирургичното отделение на МБАЛ Добрич подписаха заявленията си за напускане. Завеждащият отделението д-р Мирослав Попов също подаде оставка. Искането на хирурзите беше за достойно заплащане.

По думите на директора на болницата д-р Трифон Йорданов към днешна дата четирима от петимата лекари са оттеглили заявленията си за напускане. Оттеглянето на д-р Свилен Чаушев и преразпределянето на неговата заплата е причината медиците да останат в лечебното заведение, а градът да не бъде лишен от специализираната помощ. В противен случай хирургичното отделение в Добрич щеше да бъде закрито. Йорданов благодари на колегите си за проявеното разбиране и допълни, че е изключително трудно да се продължи работата в условията на остър кадрови дефицит. Липсата на средства оставя болницата с вързани ръце. Невъзможно е да се привлекат нови кадри, а липсват и инвестиции от страна на Общината.

„Работя в период на прекратяване на трудовия си договор, но така, че да не допусна никакво напрежение и загробване на структурата, независимо кой ще я оглави” – коментира още д-р Трифон Йорданов.

Извънредно общо събрание на акционерите на дружеството ще се проведе на 12-ти април. От решението му зависи дали ще се извършат промени в ръководството на болницата.

По статията работи: Богдана Георгиева
Източник: ndt1.com, dartsnews.bg, dariknews.bg
Снимка: clinica.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИнтервютаЗаведенияСпециалистиИсторияЛайфстайлНормативни актовеСнимкиОрганизацииЛюбопитноКомпании и организацииСоциални грижиКлинични пътекиЗдравни съветиСпорт и туризъмАптекиАнкетиЛеченияОбразованиеИзследванияНаправления в медицината