Начало Здравна медиа Здравни новини Хора от родопски села събират дарения за болницата в Девин

Хора от родопски села събират дарения за болницата в Девин

Хора от родопски села събират дарения за болницата в Девин - изображение

Села в Родопите събират дарения за девинската болница, която е в много тежко финансово положение, съобщава bTV.

Само за няколко дни жителите на с. Грохотно са дарили над един тон хранителни продукти, произведени от тях, както и закупени от магазина. Болницата в града бе затворена временно заради натрупани над милион и половина лева задължения.

"Хората явно са усетили липсата на болницата и сега всеки помага с каквото може", казва Радка Грозданова, която е шеф на лечебното заведение. Кметът на селото Фани Василева пък посочва, че голяма част от самите дарители имат нужда от помощ, а някои дори са взели продукти на вересия.

Около 60-70 процента от храната в лечебното заведение е от дарения.
Инициативата поема с. Лясково, а в дарителската кампания се включват и селата Селча, Стоманово, Буйново, Козаре и Триград. Болницата в Девин бе затворена за повече от две години и половина, а след много протести на местните хора бяха отпуснати пари и след ремонт лечебното заведение отново отвори врати.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСоциални грижиОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияСпециалистиИсторияНормативни актовеИнтервютаЛюбопитноКомпании и организацииОрганизацииСнимкиЗдравни съветиКлинични пътекиЛеченияАптекиАнкетиХранене при...РецептиСпортДиетиПсихологияАлтернативна медицинаБотаникаПроизводители