Начало Здравна медиа Здравни новини Храната не е причината за неразположението на децата от детската градина в Пловдив

Храната не е причината за неразположението на децата от детската градина в Пловдив

Храната не е причината за неразположението на децата от детската градина в Пловдив - изображение

Храната не е причината за неразположението на децата от детската градина в Пловдив. Това каза д-р Камен Янков, директор на Областната дирекция по безопасност на храните, град Пловдив. Резултатите от лабораторните изследвания от храна, кухненски блок, контактни повърхности и инвентар в детското заведение са отрицателни за патогенни микроорганизми.

Не е открито наличието на бактериална инфекция като салмонела, стафилококи или ешерихия коли от посудата и храната в детската градина“, заяви д-р Янков.

Припомняме, че миналата седмица постъпиха оплаквания от 8 деца със стомашно неразположение, други две бяха настанени в болница. Общо 164 деца от детската градина са консумирали от храната, приготвена на място. Съмненията за неразположението на малчуганите бе именно от консумираната храна или посуда.

Друг подобен случай се развива в с. Босилковци гр. Русе, където от стомашно неразположение се оплакаха 10 деца. 7 бяха приети в лечебно заведение. Лабораторни изследвания от храна и инвентар са взети и се очакват резултати другата седмица.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Verywell5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниОбразованиеСоциални грижиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноАнкетиЗдравни съветиХранене при...РецептиДиетиСпортНормативни актовеПсихологияЛеченияИнтервютаОрганизацииАлтернативна медицинаЗаведенияБотаникаПроизводители