Начало Здравна медиа Здравни новини ХI-та международна конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология стартира във Варна

ХI-та международна конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология стартира във Варна

ХI-та международна конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология стартира във Варна - изображение

ХI-та международна конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология (БААСТ) ще се проведе в периода 11 – 14 май във Варна.

Съорганизатори на научното събитие са Медицински университет – Варна и УМБАЛ „Св. Марина“.
Конференцията ще се проведе в КК „Слънчев ден“. Участие са заявили над 200 водещи хирурзи в областта на ортопедията и спортната травматология. Сред европейските специалисте се открояват имена като проф. Торстен Герке от Германия, д-р Давид Дежур от Франция, д-р Борис Поберай от Словения.

Основната цел е повишаване на квалификационно и образователно ниво на хирурзите в областта. Технологиите и медицината се развиват бързо и това е един от начините да се внедрят новостите в практиката и развитието на специалистите в ортопедията и спортната травматология в България. Тясното сътрудничество с Европейски и световни специалисти и организации е предпоставка за положително реализиране на бъдещи проекти и практики.

Основните теми, застъпени на конференцията са във връзка с водещите европейски новости при първично и ревизионно ендопротезиране на колянна става, реконструктивната колянна хирургия, миниинвазивна и артроскопска раменна хирургия.

По време на конференцията всички участници ще имат пряка видеоконферентна връзка с операционните на университетската болница „Св. Марина – Варна, където са предвидени да се извършат 6 изключително специализирани операции. Интервенциите в реално време ще бъдат извършени от доказани европейски специалисти съвместно с екипа на д-р Калин Михов, началник на Отделението  по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ както и д-р Максим Загоров.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: mu-varna.bg


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниЛюбопитноОрганизацииМедицински изследванияСпортСпециалистиКлинични пътеки