Начало Здравна медиа Здравни новини Цяло Банско се обедини за лечението на 5-месечно бебе

Цяло Банско се обедини за лечението на 5-месечно бебе

Цяло Банско се обедини за лечението на 5-месечно бебе - изображение

5-месечно момиченце се нуждае от средства заради изключително рядкото си заболяване - Болест на Уолман.

Тя е генетична, а само преди дни на детето бе извършена уникална процедура, при която й бе трансплантиран черен дроб. Донор на Ива стана майка й Димитрина. За да бъде успешна трансплантацията обаче, момиченцето има нужда от ензимна терапия, чиято висока цена не е по силите на младото семейство.

Цяло Банско се трогна от съдбата на малката и започна инициатива по набирането на средства, като са сложени кутии за дарение в търговските обекти. Лечението обаче трябва да започне максимум до 20 дни, иначе на детето отново ще трябва да бъде трансплантиран черен дроб.

Общинарите в Банско ще внесат извънредна точка, за да се отпуснат общински пари за лечението на Ива. От днес ще стартира и продажба на мартеници, а парите от продажба също ще отидат за детето. Семейството му обмисля и стартиране на DMS номер, а засега средства се набират в банковата сметка на Ива.

ИВА ИВАНОВА БАРЯКОВА
IBAN BG34FINV91501316696332
Първа инвестиционна банка

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиЛайфстайлСпортЛюбопитноСнимкиСпорт и туризъмОбразованиеОрганизацииИсторияСоциални грижиСпециалистиАптекиПсихологияЗдравни съветиХранене при...Алтернативна медицинаНормативни актовеКлинични пътекиФизиологияБотаникаЛеченияПроизводители