Начало Здравна медиа Здравни новини Част от столичните деца в градините и яслите са с хронични заболявания

Част от столичните деца в градините и яслите са с хронични заболявания

Част от столичните деца в градините и яслите са с хронични заболявания - изображение

Голяма част от приетите деца в яслите и детските градини в столицата са с хронични заболявания. От Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система анализирали данните и изчислили, че от общо записани в София 36 999 деца 7612 са влезли в детските заведения с документ за хронично заболяване.

Общопрактикуващият д-р Румен Симов споделя впечатленията си, че повечето деца страдат от по-леки заболявания като алергии и всъщност като цяло това са здрави деца.

Организацията се сдобила с информацията от системата за прием на Столична община, която не посочва от какви болести страдат малките момчета и момичета. Нейните представители са изпратили сигнал до Министерството на здравеопазването и до СЗО с искането да се направи превенция на хроничните заболявания. Васил Николов от комитета изразява позицията на организацията и призовава от Столична община да предпиемат мерки.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: btvnovinite.bg
Снимка: sumantasaha.com

4.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОбразованиеНовиниСоциални грижиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноАнкетиИсторияЗдравни съветиНормативни актовеДиетиПсихологияОрганизацииКлинични пътекиИнтервютаХранене при...СпециалистиБотаникаЛеченияЗаведенияНаправления в медицинатаИзследвания