Начало Здравна медиа Здравни новини Чуждестранен неврохирург ще проведе безплатни консултации на 29 април

Чуждестранен неврохирург ще проведе безплатни консултации на 29 април

Чуждестранен неврохирург ще проведе  безплатни консултации на 29 април - изображение

На 29 април в София неврохирургът доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще проведе безплатни консултации с граждани, които страдат от гръбначни заболявания. Всички, които имат проблеми с гръбначния стълб и желаят да отидат на преглед, могат да си запишат предварително час на тел. 0879 977 401 и 0879 977 402.

Доц. д-р Зафер Оркун Токташ е в България по покана на Здравен информационен център “Медикъл Караджъ“ по инициативата за предоставяне на достъп на пациентите до едни от най-добрите болници и специалисти от цял свят. Той е един от водещите специалисти в Турция в областта на хирургията на гръбначния стълб и авторитет в лечението на дискови хернии на гръбначни и шийни прешлени, сколиоза, гръбначни деформации и тумори. Завършил е образованието си в Медицинския факултет на Мармарския университет. През 2014 г. в Харвардския университет е бил част от научно-изследователски екип, извършващ дейности в областта на гръбначно-мозъчните тумори. Заедно с проф. д-р Денис Кония има патент за изобретение на регулируеми импланти, използвани в гръбначната хирургия.

Развитието на технологиите в медицината позволява висока прецизност по време на операциите на гръбначния стълб. Например при дископатия, когато се налага хирургична намеса, до проблемното място се достига през 1 – 1,5-сантиметров разрез и с микроскоп се следи полето на действие. Пациентът се възстановява бързо, белегът е минимален.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: Здравен информационен център “Медикъл Караджъ“

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЗаведенияНовиниСпециалистиЗдравни съветиХранене при...СпортСнимкиЛюбопитноЛеченияАлтернативна медицинаИсторияМедицински изследванияКлинични пътекиИнтервютаПсихологияСоциални грижиОрганизацииСпорт и туризъмОбразованиеЛайфстайлАптеки