Начало Здравна медиа Здравни новини Шефът на БЛС-Ловеч подаде оставка след скандално решение за мъртвото бебе в Тетевен

Шефът на БЛС-Ловеч подаде оставка след скандално решение за мъртвото бебе в Тетевен

Шефът на БЛС-Ловеч подаде оставка след скандално решение за мъртвото бебе в Тетевен - изображение

Председателят на ловешката лекарска колегия Радослав Иванов хвърли оставка.
Той предприема тази стъпка, след като Етичната комисия към Регионалната колегия на БЛС в града излезе със скандалното заключение, че д-р Нина Байчева е действала като професионалист по време на раждането в Тетевен, след което детенцето почина.
Случаят предизвика възмущение и отзвук в цялата страна, след като родилката Наташа Габровска сподели шокиращите методи, с които е действала д-р Байчева по време на раждането.
Разразилият се скандал наложи извършването на детайлни проверки, които установиха неглижиране на състоянието на момиченцето и майката и редица пропуски.
Въпреки това обаче етичната комисия не предприе мерки, а по думите на председателя на Централната етична комисия на БЛС д-р Петко Загорчев не могат да бъдат отнети лекарски права, дори да са открити нарушения.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛайфстайлОрганизацииСнимкиЗдравни съветиЛеченияИсторияПроизводителиПсихологияАнкетиНормативни актовеСпорт и туризъмОбразованиеЗаведенияСпециалистиАптекиПатологияСоциални грижиХранене при...Медицински изследванияАлтернативна медицинаСпортКлинични пътекиБотаникаФизиология