Начало Здравна медиа Здравни новини Шуменската болница ще съди НЗОК за неизплатена надлимитна дейност

Шуменската болница ще съди НЗОК за неизплатена надлимитна дейност

Шуменската болница ще съди НЗОК за неизплатена надлимитна дейност - изображение

Ръководството на МБАЛ - Шумен е взело решение да започне съдебно търсене на 150 000 лв. Първата стъпка е да бъде заведен частичен иск, а в зависимост от изхода от здравното заведение смятат да предприемат и цялостно искане.

Става дума за реално осъществени разходи в полза на хора със здравни осигуровки, както и за осъществена медицинска помощ и лекувани пациенти, подчертава директорът на болницата д-р Атанас Атанасов.

Сумата е за отминалата 2017 г. и е за дейности извън лимита. За 2016-а НЗОК също не им е изплатила 16 000 лв.

Д-р Атанасов припомня, че лимитите са част от рамковия договор, но подписвайки го, от лечебното заведение са подчертали, че така се ограничават шансовете парите да се търсят по съдебен начин.

Решението за частичния иск е взето след консултация с юристи, изразили мнение, че има възможност неизплатеното да се търси чрез съда.

Подобно дело не е прецедент, тъй като НЗОК е вече осъдена на първа инстанция да заплати 200 000 лв. на Комплексния онкологичен център в Шумен.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: zdrave.net

Снимка: netinfo.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеТестовеСпециалистиЛайфстайлСоциални грижиАнкетиИсторияЗаведенияЛюбопитноКомпании и организацииОрганизацииСнимкиИнтервютаКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиЛечения