Начало Здравна медиа Здравни новини Ще бъдат имунизирани 100 пропуснати деца от Столипиново

Ще бъдат имунизирани 100 пропуснати деца от Столипиново

Ще бъдат имунизирани 100 пропуснати деца от Столипиново - изображение

На среща между зам.-министъра на здравеопазването д-р Галин Каменов и зам.-кмета на община Пловдив Георги Титюков стана ясно, че спешно ще бъдат ваксинирани 100 деца от кв. “Столипиново“ срещу морбили. Те са на възраст 13 месеца и 12 години и причината досега това да не е направено по твърдения на семействата е, че са били извън страната.

На разговора са присъствали и кметът на пловдивския район “Източен“ Николай Чунчуков, както и изпълняващата длъжността главен инспектор д-р Радосвета Филипова. По нейна информация през миналата година 92% от подлежащите на имунизация са обхванати, но в няколко области този процент е по-малък сред 13-месечните деца. Това са Пловдивска, Добричка, Сливенска, Варненска, Разградска и Хасковска.

Д-р Моника Троянчева, ръководител на Дирекция “Надзор на заразните заболявания“ в РЗИ – Пловдив, съобщи, че до момента случаите на болни от морбили са 8, като 4 са от “Столипиново“ и 4 от селата Чешнигирово и Златитрап. Само три проби засега са потвърдени за морбили. Уточнено е, че всички пациенти са били в контакт с техни близки, които са пътували в Германия. И осмината болни са без усложнения.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: naturalhealth365.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛеченияСоциални грижиЛайфстайлХранене при...Здравни проблемиЛюбопитноИсторияБотаникаНормативни актовеСнимкиЗдравни съветиПсихологияСпортАлтернативна медицинаРецептиИнтервютаАнкетиЗаведенияСпециалистиОбразованиеОрганизацииМедицински изследванияКлинични пътеки