Начало Здравна медиа Здравни новини Ще отварят болница в община Върбица

Ще отварят болница в община Върбица

Ще отварят болница в община Върбица - изображение

До една година във Върбица ще разполагат с болница. Идеята, по която се работи от няколко години, е да бъде възстановена сградата на някогашната работническа болница, която не се използва от години.

Кметът на общината обяснява, че за целта са изтеглили заем в размер на 3 000 000 лв. С тези пари ще възстановят сградата и ще я снабдят с необходимото медицинско оборудване.

„Ще създадем медицински център, стационар и зала за леки интервенции“, казва Мердин Байрям и допълва, че се надява за една година да приключат. Той уточнява, че идеята е обсъдена с хората от общината и те я подкрепили.

Нуждата от място за лечение за хората е голяма, защото най-близкото лечебно заведение е във Велики Преслав, а той е на разстояние от 37 км., шуменската болница пък е още по-далеч.

Кметът не очаква проблеми и с намирането на лекари, които да работят. От местната администрация вече са се погрижили и плащат издръжката на осем младежи, които учат медицина. Условието е да работят пет години след завършването във Върбица.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: dariknews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноИсторияЗаведенияНормативни актовеСнимкиОрганизацииКомпании и организацииИнтервютаКлинични пътекиАптекиЛечения