Начало Здравна медиа Здравни новини "Българската Коледа" вече е събрала дарения на обща стойност 2 590 000 лева

"Българската Коледа" вече е събрала дарения на обща стойност 2 590 000 лева

"Българската Коледа" вече е събрала дарения на обща стойност 2 590 000 лева - изображение

Благотворителната инициатива "Българската Коледа" е събрала дарения на обща стойност 2 590 000 лева от началото на кампанията на 30 ноември 2016 г. до 17 януари 2017 г.

Резултатите от тазгодишното издание, което се провежда за четиринадесети пореден път под патронажа на държавния глава, бяха представени от прессекретаря на президента Мария Иванова и Дарина Владова - съветник на държавния глава по "Българската Коледа".

"Това е най-успешната кампания от началото на мандата на президента Росен Плевнелиев, тъй като набраната сума е рекордна", заяви Мария Иванова.

Фокусът на четиринадесетото издание на благотворителната инициатива е в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания. Екипът на държавния глава благодари на над 2 800 индивидуални дарители и 430 компании и организации, които досега са превели по банков път, чрез ПОС терминал или през системата еPay 1 808 000 лв.

"Всички дарения показват, че няма малка и голяма благотворителност - когато искаш да дариш, винаги намираш начин. Важен е жестът и желанието да бъдеш съпричастен с болката на другите", заяви прессекретарят на президента.

В полза на кампанията до този момент са изпратени 782 000 кратки съобщения и гласови обаждания на стойност 1 лв., като дарената сума от тях е общо 782 000 лв. Мария Иванова изрази благодарност и към всички медийни партньори, които помагат за популяризирането на благотворителната кампания.

До момента в Администрацията на Президента са постъпили 170 заявления за подпомагане на деца. Молби от общо 20 лечебни заведения са подадени и за закупуване на медицинска апаратура със средства от "Българската Коледа".

"Степента на възстановяване и оцеляване на децата с тежки хронични заболявания зависи до голяма степен от техниката, с която разполагат здравните заведения, затова кампания 2016/2017 г. ще осигури високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на децата с тежки хронични заболявания", посочи прессекретарят на държавния глава.

Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечението или рехабилитацията му, може да подаде документи за подпомагане от кампанията.

Снимка: pia-news.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноИсторияНормативни актовеСнимкиПсихологияСоциални грижиОрганизацииКлинични пътекиЛеченияЗаведенияЗдравни съветиРецептиСпортАнкетиГеографияПроизводителиИнтервютаСпециалистиДиетиБотаникаЛичностиНаправления в медицинатаХранене при...Алтернативна медицинаОбразованиеМедицински изследвания