Начало Здравна медиа Здравни новини "Вита" чества 25 години

"Вита" чества 25 години

"Вита" чества 25 години - изображение

На 04.01.1992 г. на основание член 25в, ал. 1 от Закона за народното здраве и Протокол №6 на Висшия медицински съвет е разрешено откриването на първото частно здравно заведение в София – "Поликлиника Вита".

Документът е парафиран от министъра на здравеопазването доц. д-р Никола Василев.

"Този юбилей е факт, благодарение на нашите пациенти и искам искрено да им благодаря, че през цялото това време доверяват своето здраве на екипа ни. Когато поставихме основите на "Вита" преди четвърт век в нашата столица и на българския пациент като цяло му липсваше медицинска помощ на европейско ниво, лично отношение и съпричастност към здравословните му проблеми. Това се стремим да даваме всеки ден вече 25 години. Започнахме с медицинска практика от три кабинета и малък лабораторен бокс. Днес, благодарение и на опита, и на добрите лекари, "Вита" е синоним на достойно българско лечебно заведение. За да оправдаем очакванята на нашите пациенти редовно повишаваме квалификацията на лекарите и се стремим да осигуряваме най-високо ниво на медицинско оборудване. В тази връзка е и планираното през тази година разширяване в новата ни сграда, отговаряща на всички европейски и световни медински стандарти. Така ще задоволим желанието на пациентите да получават качествена лечебна грижа в луксозна обстановка. Вярвам, че 2017 година ще е по-добра за всички българи и ни го пожелавам от сърце", разказа д-р Тихомир Савчев, управител и един от създател на "Вита".

Символично освещаване на "Вита" преди 25 години.

За 25 години утвърдените структури на "Вита" - Семейството на здравето обхващат:

- Екип и персонал - над 200 човека.

- Диагностично-консултативен център "Вита" - 19 специализирани кабинета.

- Многопрофилна болница "Вита" - 9 отделения.

- Болничен стационар - 60 легла и 4 операционни зали.

- Лаборатории - клинична, микробиологична, патохистологична.

- Служба по трудова медицина.

- Болнична аптека.

Водещите принципи в работата на целия екип на "Вита" са безкомпромисното качество на медицинските услуги, придружено с лично отношение и персонално внимание към всеки един пациент. Във "Вита" работят доказани специалисти от над 20 области на съвременната медицина. Нашите пациенти могат да разчитат 24/7 на квалифицирана медицинска помощ.

От самото си създаване "Вита" е оторизирана да издава здравни сертификати и медицински свидетелства за пътуване и постоянно пребиваване в чужбина на заминаващите за САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия.

Снимки: МБАЛ "Вита"

За Framar.bg:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини